Akcia
Kremelina Perui - 450 gr

Kremelina Perui
450 gr

Krajina pôvodu: Peru Varianty: 450g iba prášok v papierovo plastovom vrecku Kremelina je nespevnená (sypká) hornin…

EAN5999887108006
Dodacia doba7- 21 dní
Typ tovaruVýživový doplnok
Bežná cena 22,00 €
Cena platí do vypredania zásob
19,99 €

Objednajte si tovar spolu nad 70,00 €
a poštovné máte zadarmo!

Viac o produkte

Krajina pôvodu: Peru

Varianty: 450g iba prášok v papierovo plastovom vrecku

Kremelina je nespevnená (sypká) hornina, ktorá  je tvorená opálovým schránkami rozsievok (jednobunkové riasy) podľa ktorých sa nazýva aj rozsievková zemina. Ďalší používaný názvom je diatomit, zahŕňajúce horniny zložené z diatomu (schránok rozsievok) rôzneho stupňa spevnenia. Okrem schránok rozsievok a ich úlomkov sú v kremelinách zastúpené ílové minerály, najčastejšie kaolinit a ilit. Kremelina ako jemnozrnný práškový ílovitý sediment má vysoký obsah oxidu kremičitého (SiO2).

Zloženie: 100% kremelina - 92% oxid kremičitý SiO2 a 8% iné inertné oxidy obsahujúce minerály a stopové prvky ako napr. vápnik, mangán, draslík, sodík, železo, horčík, titán).

Dávkovanie: Doporučená dávky denne je pre dospelého človeka 1 polievková lyžica (7,5 g) ráno (pri tomto dávkovaní vám dóza vydrží minimálne 4 mesiace), pre zvýšenie účinku maximálne 2 polievkové lyžice (15 g) za deň - ráno a večer. Kremelina sa konzumuje rozmiešaná vo vode či džúse alebo pridaná pred jedlom do nejakej potraviny. Pre deti od 3 do 12 rokov jedna čajová lyžička denne.

Upozornenie: Kremelina by sa nemala užívať v teplej vode, pretože následkom tepla sa môžu kryštáliky rozbiť a jej efektivita znížiť. Pri použití kremeliny na pleťové masky  je potrebné vyvarovať sa styku kremeliny s očami. Pri priamom kontakte s očami, môže kremelina spôsobovať ľahké podráždenie očí. Ak sa už dostala do očí, držte oči otvorené a prepláchnite ich vodou. Dlhodobé vdychovanie prachu kremeliny môže podráždiť dýchacie ústrojenstvo. Preto primerane vetrajte. Kremelina nie je vstrebávaná pokožkou, môže ju však vysušiť. V takomto prípade sa odporúča pokožku umyť a použiť krém. Nadmerné dávky kremíka sa nesmú užívať v prípade, ak bola u človeka zistená precitlivenosť na kremík, alebo vážna porucha činnosti obličiek.

Podľa nariadenia Európskeho parlamentu a Rady EÚ č. 1924/2006 o výživových a zdravotných tvrdeniach sa zakazuje označovať na výrobkoch a miestach, ktoré výrobky predávajú, (e-shop) zdravotné účinky produktu. Preto od 01.07.2013 nie je možné poskytovať tieto informácie priamo na výrobkoch, alebo pri predávaných produktoch.

 

Back