Akcia
Polyfenoly (resveratrol a iné) - Prírodný antioxidant v kapsuliach

Polyfenoly (resveratrol a iné)
Prírodný antioxidant v kapsuliach

100% čistý prírodný antioxidant bez prísad Výživový doplnok s obsahom viac ako 3000 polyfenolických rastlinných látok, ako napríklad res…

Dodacia dobaNa sklade
Bežná cena 69,00 €
Cena platí do vypredania zásob
59,00 €
Vypredané

Objednajte si tovar spolu nad 70,00 €
a poštovné máte zadarmo!

Viac o produkte

100% čistý prírodný antioxidant bez prísad Výživový doplnok s obsahom viac ako 3000 polyfenolických rastlinných látok, ako napríklad resveratrol, antokyanín, rutín, katechíny, epikatechíny, kvercetin, alebo iných vzácnych prvkov ako je napríklad selén, ktorý je naplnený do vegetariánskych kapsúl bez chemických farbív a ktoré sa pohodlne konzumujú. Ide teda o tabletkovú formu prípravku.

Odporúčané dávkovanie na jeden deň: dávkovanie záleží od váhy organizmu. Viď rebríček dávkovania na obale. Kapsuly sa zapíjajú s vodou, džúsom alebo čajom ráno na lačný žalúdok.

Upozornenie: Výživové doplnky sa nesmú používať ako náhrada rozmanitej stravy. Treba ich uskladňovať mimo dosahu malých detí, v suchu bez priameho slnečného svetla. Nevdychovať.

Minimálna trvanlivosť: do konca dátumu uvedeného na obale.

Množstvo látky vyjadrené v mg na 1g: Polyfenoly 180 mg Antokyanín 35 mg Resveratrol 0,16 mg Hmotnosť obsahu: 120 g

Obsah: 240 ks kapsúl  

 

Čo tvrdia na polyfenoly odborníci? 

„Vysoký obsah resveratrolu má v porovnaní s bielym predovšetkým červené víno, je to tak preto, že pri jeho fermentácii sa používajú aj šupky z hrozna,“ vysvetľuje Pharm Dr. Ľubica Laciková z Farmaceutickej fakulty UK v Bratislave. A práve v nich sa nachádzajú fenolické látky, medzi aké patrí aj resveratrol. Darí sa mu najmä v chladných a vlhkých viniciach, pretože vyšší obsah resveratrolu vo víne je spôsobený aj bojom rastlín proti zvýšenému výskytu plesní. Závisí však, samozrejme, aj od odrody viniča…

Účinky resveratrolu 1, Chráni srdcovo-cievny systém, okrem iného tým, že znižuje tvorbu „zlého“ LDL-cholesterolu a zvyšuje tvorbu „dobrého“ HDL-cholesterolu. 2, Má kladný vplyv aj na pľúca, predovšetkým v prípade chronickej obštrukčnej choroby pľúc, ale aj pri astme. 3, Bráni nadmernej zrážanlivosti krvi, je teda prevenciou trombózy. 4, Má protirakovinové účinky, spomaľuje rast rakovinových buniek, je schopný ich aj ničiť, aktivizuje schopnosť regenerácie zdravých buniek. 5, Má protizápalové, antibakteriálne a protiplesňové účinky. 6, Má antialergické účinky, pretože neutralizuje vylučovanie histamínu. 7, Znižuje riziko demencie, teda aj riziko vypuknutia Alzheimerovej choroby. 8. Je efektívnym kozmetickým prostriedkom, pretože bráni predčasnému starnutiu, obnovuje kolagénové vlákna, udržuje hladkosť a pružnosť pokožky. 9, Zvyšuje odolnosť organizmu proti stresu. 10, Je veľmi efektívny pri retinopatii (poškodenie sietnice oka) u cukrovkárov a hypertonikov, má blahodarný vplyv na zrak.

Niečo o oxidačnom strese: Voľné radikály sa do tela dostávajú vdychovaním smogu, nekvalitnými potravinami, fajčením, stresovými udalosťami a náročnou fyzickou záťažou. Voľné radikály nepriaznivým spôsobom ovplyvňujú procesy starnutia a funkčnosť buniek nášho tela a sú súčasťou mechanizmov rôznych chorôb. Medzi ne patrí aj diabetes, hypertenzia, astma, infekcia, ateroskleróza, rakovina, oslabenie imunity, ale aj Parkinsonova či Alzheimerova choroba a podobne. Antioxidanty sú schopné znefunkčniť časticu voľného radikálu a zlikvidovať ju skôr, ako vyvolá reťazovú reakciu. Optimálny stav je, keď sú antioxidanty a voľné radikály v rovnováhe. Porušeniu tejto rovnováhy hovoríme oxidačný stres. Medzi významné antioxidanty patria napríklad vitamín E, C, betakarotén, selén či zinok. Už spomínaný resveratrol je však 20-krát silnejší ako vitamín C, 5-násobne silnejší ako betakarotén a má 50-násobne vyšší antioxidačný účinok ako vitamín E.

Back