Vivat akadémia, zhohom Čechov

Vivat akadémia, zhohom Čechov

Študenti sa búria proti režimu na vysokej škole. Rektor ohýba zákon, aby sa udržal pri moci, prorektor sa potáca medzi dvoma ženami - svojou …

AutorJozef Puškáš
VydavateľVydavateľstvo Orman
Rok vydania2023
Počet strán194
Rozmery117 x 189 mm
JazykSK Slovenský jazyk
Väzbabrožovaná
Váha276
EAN9788089504244
ISBN97-880895042-4-4
ŽánerRomány
11,52 €
Vypredané

Objednajte si tovar spolu nad 70,00 €
a poštovné máte zadarmo!

Viac o produkte

Študenti sa búria proti režimu na vysokej škole. Rektor ohýba zákon, aby sa udržal pri moci, prorektor sa potáca medzi dvoma ženami - svojou vlastnou a herečkou, ktorá má hrať Čechovovu ženu. Puč proti moci vedie študent, ktorý má nespochybniteľný talent, ale spochybniteľnú sexuálnu orientáciu. Do deja sa zamieša intrigán z Čiech a rektorov pes. Vypukne vojna na Ukrajine a skríži plány aj tým, čo nič neplánovali.

O autorovi:

Jozef Puškáš do literatúry vstúpil už počas štúdia na VŠMU poviedkovou zbierkou Hra na život a na smrť , jeho kinematografickým debutom bol film režiséra Dušana Trančíka Štvrtý rozmer, ku ktorému napísal scenár podľa vlastnej rovnomennej novely. Je autorom ďalších poviedkových kníh (Utešené sklamania, Sny,deti, milenky, Vreckový labyrint, Freud v Tatrách), románov (Priznanie, Záhrada v piatom období roka, Smrť v jeseni, Zlodeji duší) a realizovaných scenárov (Prípad na vidieku, Zo života Dona Juana, Čajová šálka lásky, Zima kúzelníkov). Za scenár k televíznemu filmu Dušičky seniorov (2012), ktorý nakrútil režisér Stanislav Párnický, získal Cenu Igric ako prvý scenárista v histórii tejto filmovej ceny. O svoju dlhoročnú autorskú i pedagogickú skúsenosť sa podelil v knihe Písať príbeh, ktorá vznikla ako dvojrozhovor s Dušanom Dušekom.

Back