Novinka
Cezhraničné fúzie

Cezhraničné fúzie

Fúzie v súčasnosti predstavujú jeden z najzásadnejších spôsobov korporátnych reštrukturalizácií. Prípustnosť ich cezhraničnej realizác…

AutorRadovan Pala, Ivana Palová, Andrej Leontiev
VydavateľNakladatelství C.H.Beck-SK
Rok vydania2010
Počet strán241
Rozmery140 x 223 mm
JazykSK Slovenský jazyk
Väzbabrožovaná
Váha356
EAN9788074001710
ISBN978-80-7400-171-0
ŽánerEkonomika, právo
37,00 €

Objednajte si tovar spolu nad 70,00 €
a poštovné máte zadarmo!

Viac o produkte

Fúzie v súčasnosti predstavujú jeden z najzásadnejších spôsobov korporátnych reštrukturalizácií. Prípustnosť ich cezhraničnej realizácie vďaka novej úprave komunitárneho práva, otvorila vo vzťahu k tejto operácii úplne nové možnosti a perspektívy.

Kniha bude prvou monografiou na slovenskom knižnom trhu, ktorá sa venuje problematike fúzií s osobitným zameraním na komplexné preskúmanie inštitútu cezhraničných fúzií obchodných spoločností. Obsahuje podrobnú a kritickú analýzu slovenskej právnej úpravy na pozadí tretej obchodnej smernice a smernice o cezhraničných fúziách a zároveň ponúka komparáciu s úpravou vybratých aspektov cezhraničných fúzií v právnych poriadkoch iných členských štátov (najmä Česká republika, Rakúsko, Nemecko). Dôraz sa kladie na riešenie procedurálnych otázok, ktorých náležité zodpovedanie je nevyhnutné pre realizáciu cezhraničnej fúzie v praxi. V samostatných kapitolách je venovaná pozornosť problematike ochrany práv menšinových spoločníkov, veriteľov a účasti zamestnancov na riadení spoločnosti v procese cezhraničnej fúzie. Záverečnú kapitolu tvorí prípadová štúdia, ktorá vychádza z praktickej skúsenosti autorov s realizáciou cezhraničného zlúčenia zahraničnej akciovej spoločnosti do slovenskej akciovej spoločnosti a poskytuje niektoré cenné rady pri príprave a uskutočnení cezhraničnej fúzie.

Ďalším z cieľov tejto publikácie je identifikovať a objasniť niektoré teoretické i praktické otázky súvisiace s právnou reguláciou cezhraničných, ale aj vnútroštátnych fúzií. Právnická verejnosť ocení, že publikácia nie je len teoretickou a popisnou štúdiou, ale nevyhýba sa problémom vyplývajúcim z neúplnosti a vnútornej nekonzistentnosti slovenskej právnej úpravy a snaží sa ponúknuť ich praktické riešenia.

Tento titul ponúka:

- komplexný výklad inštitútu cezhraničných fúzií obchodných spoločností,

- podrobnú a kritickú analýzu slovenskej právnej úpravyv medzinárodnoprávnej interakcii,

- riešenie procedurálnych otázok pre realizáciu cezhraničnej fúzie v praxi,

- riešenie prípadovej štúdie: „realizácia cezhraničného zlúčenia zahraničnej akciovej spoločnosti do slovenskej akciovej spoločnosti“,

- riešenia konkrétnych praktických otázok.

Back