Medicína výživy 1+2 - limitovaná edícia

Medicína výživy 1+2 - limitovaná edícia

Špeciálna limitovaná séria iba 500 kusov dvoch bestsellerov zo sveta výživy za špeciálnu cenu.Všetky kusy sú podpísanéMedicína výživy v…

AutorMUDr. Boris Bajer, PhD.
VydavateľCentrum výživy, s.r.o.
Rok vydania2023
Počet strán492
Rozmery235 x 265 mm
JazykSK Slovenský jazyk
Väzbapevná
Váha1400
EAN9788082530059
ISBN978-80-8253-005-9
ŽánerVýživa
39,90 €

Objednajte si tovar spolu nad 70,00 €
a poštovné máte zadarmo!

Viac o produkte

Špeciálna limitovaná séria iba 500 kusov dvoch bestsellerov zo sveta výživy za špeciálnu cenu.

Všetky kusy sú podpísané

Medicína výživy vydaná v roku 2021, z ktorej sa predalo viac ako 25 000 ks, je teraz v limitovanej edícii 500 ks so špeciálnou obálkou a vysvetlí vám do hĺbky ako funguje metabolizmus, spaľovanie, ukladanie tuku a samozrejme teóriu zdravej výživy a životosprávy.

Nemusíte sa však báť, že by išlo o odbornú literatúru. Text je písaný jednoducho, jasne a výstižne.

Medicína výživy 2 z roku 2022 otvára dvere do praktických poznatkov z kuchyne, obchodu a prípravy jedla. Kniha sa stala takisto bestsellerom, s predajom viac ako 11 000 ks.

Skvelá kombinácia, vyplňujúca kompletne potrebné znalosti o výžive, ktoré potrebujete na to, aby ste viedli zdravý a šťastný život.

V tejto kombinácii nájdete 72 receptov a približne 500 strán textu, ktorý vám môže významne zlepšiť životosprávu.

ČO V KNIHE MEDICÍNA VÝŽIVY NÁJDETE?

Odborné, osobné a citlivé témy. Smutné príbehy, ale aj úsmevné historky. Odpovede na stovky otázok pre začiatočníkov i pokročilých, ktoré sú navyše vedecky podložené a spracované do jazyka, ktorému porozumie KAŽDÝ. Kniha sa skladá z troch častí a dovedna 30 kapitol. Každá z nich sa začína (často) zábavnou story buď z môjho detsva, neskoršieho života, či z praxe výživového špecialistu. Na to vždy nadväzuje téma z výživy a životosprávy, ktorú následne bližšie rozoberám.

Aké časti v knihe nájdete:

1.Základy výživy

2.Ostatné súčasti životosprávy a zdravia

3.Diéty, režimy, dietológia ochorení

*V časti ZÁKLADY VÝŽIVY zistíš, prečo je obezita novodobou pandémiou, alebo aká dôležitá je prevencia ochorení pre naše zdravie. Dostaneš sa k téme, kedy počas dňa jesť a koľko jedla, poviem ti viac o energii z potravín, o všetkých živinách či pitnom režime.

*V časti OSTATNÉ SÚČASTI ŽIVOTOSPRÁVY A ZDRAVIA sa dozvieš o črevnom mikrobióme a vláknine, ale aj o vplyve alkoholu a fajčenia na zdravie a priberanie. Pustíme sa do relatívne nových tém – ako stres a spánok ovplyvňujú naše zdravie, ako je to s otužovaním a saunovaním. Preberieme si fantastické účinky všetkých druhov pohybu a aktivity na zdravie a chudnutie.

*Posledná časť DIÉTY, REŽIMY, DIETOLÓGIA OCHORENÍ sa nesie v duchu hodnotenia rôznych diét, poviem vám viac o reverznej diéte, vegánskom a vegetariánskom stravovaní, ale aj o keto a nízkosacharidových diétach. Ponúkam najnovšie poznatky o prerušovanom hladovaní, mýtoch a novinkách vo výžive, chronických ochoreniach a prístupoch v stravovaní.

*Všetky tieto odborné témy sú podané jasne a výstižne. Zároveň sú prepletané prešľapmi a zlyhaniami. Mňa samotného a množstva mojich klientov. Pretože o tom to je - o chybách. No zároveň o tom, ako ich môžeme napraviť. V závere na vás čakajú 3 kapitoly plné najchutnejších receptov :)

V knihe MEDICÍNA VÝŽIVY 2 sa preberá:

*Normálny vzťah k jedlu a športovaniu, stolovanie, alebo to, ako bojovať s chuťou na sladké

*Čo robiť pred jedením, počas neho a aj po ňom aby sme maximalizovali využitie živín a minimalizovali ukladanie tuku.

*Prejdeme si mýty z ekologického hľadiska rastlinných a živočíšnych zdrojov potravy, ale aj riziká konzumácie surového mäsa.

*Popíšeme si, ako vlastne vznikli odporúčania príjmu energie práve na “magických” 2000 kalórií denne.

*Prebehneme v praxi dobré zdroje rastlinných a živočíšnych bielkovín, rozpustnej a nerozpustnej vlákniny, tukov, vrátane omega-3 mastných kyselín, sacharidov, ktoré viac a menej ovplyvňujú hladiny cukru v krvi po zjedení a aj inzulín. Samozrejme tu nájdete aj zdroje vitamínov a najdôležitejších minerálov.

*Ďalej vám doktor Bajer prezradí jeho netypický systém ako nakupuje, keď ho čaká veľký nákup, ale aj to, aké sú základné potraviny v jeho košíku.

*Takisto preberáme ako sa jednoducho naučiť čítať obaly na potravinách.

*Prístupný bude rebríček nízko-, stredne- a vysoko- kalorických potravín.

*Detailne si rozdelíme živiny na obale a aj to, ako nám vedia výrobcovia niekedy zatajiť niektoré fakty.

*Ukáže vám, ako bleskovo vedieť čítať obaly potravín, ktoré do pár sekúnd viete zhodnotiť ako niečo, čo ihneď vraciate naspäť do regálu, alebo to vložíte do košíku.

*Vysvetlíme si, ako je to s testovaním na alergie a intolerancie a na čo sa určite nemáte nechať nachytať.

*Prejdeme si “claimy” - tvrdenia. Bez cukru, fitness, healthy, bez tuku, zdroje bielkovín, zdroje vlákniny, zdroje probiotík, bez pridania soli, bio, eko, raw, vegan, bez lepku, bez laktózy, bez éčiek a pre deti.

*Kedy čo môžu používať výrobcovia potravín a ako to vedia používať pre lepší predaj. A samozrejme aj to, ako tieto tvrdenia rozoznávať v obchode a orientovať sa v nich.

*V naozajstnej kuchynskej praxi už budete vedieť, čo mať kde v chladničke uložené, ako uložené a kde nemať uložené napríklad vajíčka, alebo mlieko, lebo by sa mohli skôr pokaziť.

*Zároveň si preberieme, čo v chladničke mať nemusíte a čo by sme v chladničke ani mať vôbec nemali.

*Preberieme si aký je vlastne rozdiel medzi dátumom minimálnej trvanlivosti a dátumom spotreby.

*Témou bude aj spracovanie potravín – vysvetlíme si, čo to naozaj je a čo to naozaj nie je.

*Prejdeme si aditíva, konzervanty, sladidlá, farbivá, antioxidanty, nosiče, regulátory, emulgátory, taviace soli, mikrobiologickú nezávadnosť, či to, ako je to s antibiotikami v kurati, alebo mlieku.

*Pri mlieku sa zastavíme aj pri odstreďovaní, pasterizácii či démonizovanom UHT mlieku. Preberieme aj to, ako je to s GMO podľa najnovších znalostí vedy a čo robiť s insekticídmi a pesticídmi.

*Budete vedieť triky, ako sa zariadiť na cestách, výletoch a dovolenkách, ale aj ako sa čo najrozumnejšie najesť na čerpacej stanici a ako rozoznať kvalitnú reštauráciu od zlej. Napísané budú základné body, čo na cestách v strave vyhľadávať. Prejdeme si ako je to s populárnymi energetickými drinkami pri šoférovaní a aj mimo neho.

*Povenujeme sa aj plastom, najmä tým v potravinách, pričom preberieme aké riziká sú pri mikroplastoch a nanoplastoch. Vedeli ste napríklad, že zjeme týždenne plasty v hmotnosti jednej kreditnej karty?

*Vysvetlíme si aj to, čo sú endokrinné disruptory a čo všetko môžu robiť s naším hormonálnym systémom a zdravím.

*V neskorších častiach knihy prechádzame, ako je to s prípravou potravín. Čo sa deje so živinami pri varení, pečení, grilovaní, alebo príprave na pare a ako tieto formy prípravy ovplyvňujú konkrétne potraviny.

*Napokon si preberieme aj konzervy a zaváraniny zo zdravotného hľadiska a zároveň to, ako znížiť negatívny vplyv grilovania rôznymi super tipmi, nie len do obdobia letnej záhradnej sezóny!

*Vysvetlíme si, čo sú anti-nutrienty v jedle a ako ich množstvo znížiť. Vedeli ste, že jeden druh škorice, ktorý bežne používame v kuchyni nám už pri porcii zopár čajových lyžičiek môže poškodiť zdravie? V knihe sa dozviete to, aký druh používať. A dozviete sa tam aj mnoho ďalších užitočných praktických informácií.

*Na záver vám doktor Bajer pripravil množstvo trikov a tipov do praxe: rôzne indexy, napríklad kaloricko-vlákninový a kaloricko-bielkovinový, vysvetlí „po lopate“ denzitu potravín, jeho vlastnú potravinovú pyramídu a 12345 kompas na perfektnú životosprávu!

Back