Znovuzrodenie Starej vieronauky slovenskej - Úvod do vieronauky -  Diel I.

Znovuzrodenie Starej vieronauky slovenskej - Úvod do vieronauky - Diel I.

Úvodný vhľad do veľkolepého duchovno-filozofického diela popredného štúrovca Petra Kellnera Hostinského, Stará vieronauka slovenská. Knih…

AutorŠtefan Pecho
VydavateľAGEMA s.r.o.
Rok vydania2022
Počet strán130
Rozmery175 x 250 mm
JazykSK Slovenský jazyk
Väzbapevná
Váha600
EAN9788082250100
ISBN978-80-8225-010-0
ŽánerFilozofia, náboženstvo
20,00 €

Objednajte si tovar spolu nad 70,00 €
a poštovné máte zadarmo!

Viac o produkte

Úvodný vhľad do veľkolepého duchovno-filozofického diela popredného štúrovca Petra Kellnera Hostinského, Stará vieronauka slovenská. Kniha je prvým zo štyroch dielov vydavateľského projektu Znovuzrodenie Starej vieronauky slovenskej, v ktorom sa čitatelia zoznámia s autentickým predkresťanským myslením a kultúrou Slovenov.

Úvod do vieronauky vysvetľuje jej základné rozdiely od súčasných náboženstiev v otázkach viery a vnímania Boha, vzťahu k hmote, prírodným elementom, vekom ľudstva a k spoločnosti. Poukazuje na unikátne myslenie Slovenov o človeku, rodine a národe v kontexte zodpovedného a dôstojného života spoločnosti.

Stará vieronauka slovenská v mnohom prekračuje horizonty východnej i západnej filozofie. Prekvapuje svojou hĺbkou, racionalitou, metaforickou krásou, synergiou rozsiahleho materiálu a nadčasovou intelektuálnou a humanistickou hodnotou.

Kniha objasňuje neznáme kontexty myslenia našich predkov, akými sú napríklad slávenie dvoch Vianoc (zimných a letných), rozdiely medzi intelektuálnym rozumom a duchovným umom, súvis vieronauky s výchovou detí, dedičným právom, zákonmi a demokratickým zriadením Slovenov.

Back