Slovan do toho!

Slovan do toho!

Najkrajší vianočný darček pre všetkých fanúšikov najpopulárnejšieho slovenského športu a osobitne pre tých, ktorým učaroval najúspeš…

AutorĽuboš Jurík
VydavateľVydavateľstvo Matice slovenskej
Rok vydania2020
Počet strán288
Rozmery210 x 297 mm
JazykSK Slovenský jazyk
Väzbapevná
Váha1485
EAN9788081153068
ISBN978-80-8115-306-8
ŽánerŠport
46,90 €

Objednajte si tovar spolu nad 70,00 €
a poštovné máte zadarmo!

Viac o produkte

Najkrajší vianočný darček pre všetkých fanúšikov najpopulárnejšieho slovenského športu a osobitne pre tých, ktorým učaroval najúspešnejší a najpopulárnejší slovenský futbalový klub Slovan Bratislava! Táto ikona slovenského, ba československého futbalu s viac ako storočnou tradíciou má fanúšikov od Sniny až po Cheb. Je to dosiaľ náš jediný klub, ktorý získal najvyššiu európsku trofej. Dejiny Slovana sú aj dejinami Slovenska za posledných sto rokov. Monumentálna, čítavá, unikátnymi dobovými fotografiami ilustrovaná knižná mozaika, dielo výnimočného spisovateľa a slovanistu Ľuboša Juríka, mapuje storočnú históriu belasých, oživuje dávne i menej dávne hviezdne okamihy, legendárne osobnosti, strhujúce príbehy slovanistov, ponúka autentické výpovede hráčov, trénerov, funkcionárov, športových novinárov, ale aj umelcov a iných prominentných fanúšikov belasej legendy. Je to dokument o úspechu, o klube, ktorý nám všetkým prinášal radosť. A radosti tej nikdy nie je dosť.

Slovanu som fandil odmalička, bolo to pre mňa vždy mužstvo číslo jeden. Užil som si Slovan aj ako hráč, aj ako tréner, precestoval som s futbalom kusisko sveta. (Jozef Vengloš)

Mal som až zimomriavky, keď som videl fanúšikov Slovana, ako sa tešia na zápas, ako v húfoch kráčajú po širokej hlavnej ulici na štadión, pozdravujú náš autobus, mávajú nám... Futbal bol pre mňa život, šport bol život. Futbal ma naplnil do posledného miesta, otvoril mi cestu do sveta, ale aj k sebe samému. (Dušan Gális)

Slovan bol vždy pojem, je na čo spomínať! Najväčšie návštevy, viacero titulov, úžasná popularita. Keď sa hralo s pražskými mužstvami, či to bola Sparta, Slávia, alebo Dukla, boli to veľké zápasy pred vypredaným štadiónom. (Jozef Adamec)

Back