Publikácia sa z celonárodného hľadiska zaoberá dôležitou problematikou hodnotenia kvality surovín a potravín rastlinného pôvodu. Z odborného hľadiska sumarizuje najnovšie ucelené poznatky v oblasti kvality rastlinných surovín a z hľadiska zamerania je rozdelená na dve kľúčové časti – všeobecnú a komoditnú.
Z obsahu:
VŠEOBECNÁ ČASŤ
Členenie a charakteristika surovín a potravín rastlinného pôvodu
Hodnotenie kvality potravinárskych surovín a potravín
Najdôležitejšie zložky surovín a potravín rastlinného pôvodu
KOMODITNÁ ČASŤ
Obilniny ako potravinárske suroviny
Maloobjemové plodiny
Strukoviny a výrobky z nich
Olejniny a výrobky z nich
Zemiaky
Repa cukrová
Ovocie a zelenina
Pochutiny
Senzorická analýza surovín a potravín