CE ZA AR 2023

CE ZA AR 2023

SKCieľom súťažnej prehliadky CE ZA AR nie je len prezentovať tvorbu členov a členiek Slovenskej komory architektov a oceniť ich najlepšie die…

VydavateľInštitút Slovenskej komory architektov
Rok vydania2023
Počet strán172
Rozmery210 x 297 mm
JazykSK-EN Slovenský-Anglický
Väzbabrožovaná
EAN9788097452018
ISBN978-80-974520-1-8
ŽánerArchitektúra
25,00 €

Objednajte si tovar spolu nad 70,00 €
a poštovné máte zadarmo!

Viac o produkte

SK

Cieľom súťažnej prehliadky CE ZA AR nie je len prezentovať tvorbu členov a členiek Slovenskej komory architektov a oceniť ich najlepšie diela, ale aj upozorniť širšiu verejnosť na úlohu architektúry pri rozvoji spoločnosti, zlepšovaní kvality prostredia pre život a prácu, ako aj pri tvorbe nových kultúrnych hodnôt. Ocenenie sa aj preto dlhodobo venuje úlohám samospráv vo formovaní miest a obcí a dokazuje, že kvalitná architektúra či zodpovedne navrhované verejné stavby a priestranstvá sú cestou k vyššej kvalite života obyvateľov.

Význam architektúry ako kvalitného, krásneho a udržateľného priestoru pre spoločenské interakcie, prepájanie komunít a stretnutia pri práci aj vo voľnom čase a dôležitosť navrhovania s ohľadom na potreby spoločnosti zdôrazňuje motto 22. ročníka ocenenia #spoluvarchitekture/ #togetherinarchitecture.

EN

The aim of the prize CE ZA AR is not only to present the work of members of the Slovak Chamber of Architects and to appreciate their best works but also to draw the attention of the wider public to the role of architecture in the development of society, improving the quality of the environment for life and work, as well as in the creation of new cultural values. For this reason, the prize has long been dedicated to the role of local governments in the formation of cities and municipalities and proves that high-quality architecture or responsibly designed public buildings and spaces are the way to a higher quality of life for residents.

The importance of architecture as a high-quality, beautiful and sustainable space for social interactions, connecting communities and meetings at work and in free time and the importance of designing with society's needs in mind is emphasized by the motto of the 22nd year of the prize #spoluvarchitekture/ #togetherinarchitecture.

Editoriál / Editorial: Nora Vranová

Editori / Editors: Martin Zaiček, Michaela Fillová

Rozhovor / Q&A: Juraj Benetin, Dana Čupková, Ján Hoffstädter, Petra Kunarová, Igor Marko, Jan Schindler, Lucie Vogelová

Texty nominovaných diel / Texts of nominated works: Patrik Garaj

Fotografie / Photography: Peter Jurkovič, archív CE ZA AR

Ilustrácie / Illustrations: Ivana Čobejová

Písmo / Font: Komora regular by David Kalata

Grafický koncept a dizajn / Graphic concept and design: Ľubica Segečová, Robo Púček

Úprava architektonických výkresov / Editor of architectural drawings: Zuzana Kovaľová

Jazyková korektúra / Language proofreading: Filip Németh

Preklady / Translations: Martin Majzlík

Back