Aby sme vám vedeli čo najlepšie odporúčať tovar, a tiež na marketingové účely, potrebujeme si do vášho prehliadača uložiť cookies.

Tieto údaje zdieľame aj s tretími stranami a chránime ich. Viac informácií


Súhlasíte s ich uložením?

Súhlasím

Akcia

Varíme v súlade s prírodou alebo keď jedlo lieči
Recepty vo vegánskej podobe s liečivou energiou

UŽ NA SKLADE!!! Druhé, upravené vydanie. V knihe nájdete originálne vegánske recepty, ale aj dôraz autorky na kvalitné suroviny z ktorých s…

AutorMichaela Melichová
VydavateľEspero
Rok vydania2020
Počet strán224
Rozmery20 x 25 cm
VäzbaPevná
Váha1500 gr
Kód tovaru9 788099 902221
Typ tovaruKniha
ISBN977-80-99902-22-1
Bežná cena 28,90 €
Cena platí do vypredania zásob
26,99 €

Objednajte si tovar spolu nad 50,00 €
a poštovné máte zadarmo!

Viac o produkte

UŽ NA SKLADE!!! Druhé, upravené vydanie. V knihe nájdete originálne vegánske recepty, ale aj dôraz autorky na kvalitné suroviny z ktorých sa pripravujú. Touto knihou chce autorka poukázať, že vzdať sa svojich obľúbených jedál a chutí pri prechode na zdravší spôsob stravovania vôbec nie je nutné. Stačí potraviny správne nakombinovať a vybrať si ich v mierne v inej forme. Titul obsahuje zhruba 80 receptov s ilustračnými fotografiami. Autorka využíva mierne aj sóju, ale v obmedzenej miere. Skôr rada pracuje s tempeh a tofu. "Snažila som sa vytvoriť kuchársku knihu, ktorá bude Vašim lekárom, nezakáže Vám Vaše obľúbené chute a prinavráti Vám silu, vitalitu a chuť do života." Michaela Melichová

Kniha Varíme v súlade s prírodou vás navedie:

- ako a prečo začať zdravší životný štýl
- čo jesť počas celého roka v súlade s prírodou a ročnými obdobiami nášho klimatického pásma, pretože príroda na náš organizmus v nemalej miere pôsobí (to, čo je pre nás vhodné v zime, nie je pre nás vhodné v lete. Ťažký zahrievajúci kabát i rukavice je čas na jar odhodiť, ťažia nás. V zime nás zasa mnohé potraviny z vnútra ochladzujú, a tým musí telo vynaložiť mnoho vnútornej energie dostať teplotné rozdiely do balansu. Len telo v rovnováhe vie dokonale fungovať.
- pomôže Vám zorientovať sa v moderných sladidlách dnešnej doby (nie všetko je zlato, čo sa blyští)
- dá vám návod, čím si naplniť špajzu, ktorá bude Vašou lekárňou. Teda potravinami, ktoré majú pozitívne a liečebné účinky, keď sa vo vhodnom období konzumujú.
- použité suroviny v knihe sú uvedené aj s letáčikom ich pôsobení na Váš organizmus, aby ste vedeli, čo jete a čo tým posilňujete
- obsahuje informácie o vhodnosti potravín
- poukazuje na potraviny potláčajúce zápalové procesy v tele, ale i na tie, ktoré zápal podporujú
- nájdete i odpoveď na to, prečo mávate stále nejaké chute, či už na sladké, alebo pocit vkuse niečo "zobať"
- odpovedať si, prečo je dnes vysoký počet potravinových intolerancií, ľudí s celiakiou, lakózovou intoleranciou...
- mnoho iných odpovedí na často kladené otázky, ktoré si ľudía pri prechode na zdravší štýl stravovania kladú

V úvode knihy sa dočítate o autorkin príbeh, ako sa k tomuto spôsobu stravovania dostala. Prv než sa rozhodnete, že chcete jesť zdravšie, je i dôležité, aby vám to celé dávalo zmysel, pretože smerov zdravého stravovania je niekoľko. No a vy musíte rozumieť tomu, prečo práve tento. Základom všetkého je rozumieť tomu, prečo to robím práve takto a nie inak, veď výživových smerov dnešnej doby je veľmi veľa.
Zvyšok knihy tvorí viac ako 80 receptov (raňajky, polievky, obedy, večere, dezerty, party jedlá, klasické vianočné menu,nátierky, tradičné slovenské jedlá prerobené do vegánskej podoby s liečivou energiou prírody(žiadny biely cukor a biela múka, mlieko, vajcia, mäso, žiadne polotovary, len čisté prvopotraviny). Kategóriu tradičných slovenských receptov tvorí sviečková, palacinky, guláš, pirohy s makom i pirohy s bryndzou, kapustou a škvarkami a mnoho iných receptov, len trochu inak.  Všetko na čo ste zvyknutí, len trochu inak.

Zdá sa vám, že je toho priveľa zakázané? Nie, vraciame sa len do čias stravy našich predkov. Na stravu na akú bolo naše telo skonštruované, na stravu, ktorá nezaťaží naše trávenie a posilní všetky orgány. K potravinám, ktoré nám telo dokonale strávi. Nie vy začnete jesť inak. To ľudstvo sa stravuje inak už cez 300 rokov. Len civilizácia je tu už niekoľko tisícročí, nie len pár stoviek rokov. Základom každého jedálnička sú obilniny, strukoviny a zelenina, ktorá zabezpečí zásaditosť celej porcie. Vráďte sa v čase a prinavrátite si i zdravie.

 

O autorke Michaele Melichovej

K zdravému spôsobu stravovania som sa dostala cez zdravotné problémy môjho manžela, ktoré ma donútili hľadať alternatívnu metódu liečenia. Prešli sme k úplne inému - prirodzenému spôsobu stravovania, pri ktorom nie sú organy zaťazované živočíšnou bielkovinou. Práve naopak, sú liečené potravinami, ktoré sú pre ľudský organizmus oveľa prirodzenejšie - nezaťažujú a vyživujú. Stravujeme sa v súlade s prírodou a jej cyklami, ktoré na nás v nemalej miere pôsobia. Spravujem webovú stránku Makrobioshop a na sociálnej sieti FB stránku "Zdravé jedlo - Varíme v súlade s prírodou", kde sa prostredníctvom receptov a článkov, snažím ľudom ukázať, ako si jednoducho a rýchlo vedia pripraviť liečebný tanier sami doma. Pravidelné rubriky ohľadne stravovania a recepty v súlade s prírodou píšem najmä do časopisu Balans, v ktorom mávam pravidelné rubriky. Michaela

"Nech je jedlo vašou medicínou a medicína vaším jedlom".

Hippokrates

 

Back