Žiarislav a bytosti
Ožívajú (Digipack CD)

Profesionálne nahratý radový album od ŽiariSlava a bytostí, ktorý obsahuje 16 piesní a to chytľavé skladby ako Hraj hudbička, Popolvár prí…

InterprétŽiarislav a bytosti
VydavateľDiva
Rok vydania2020
Dodacia dobaNa sklade
ŠtýlFolk / World Music
Typ tovaruDigipack CD
11,99 €

Objednajte si tovar spolu nad 70,00 €
a poštovné máte zadarmo!

Viac o produkte

Profesionálne nahratý radový album od ŽiariSlava a bytostí, ktorý obsahuje 16 piesní a to chytľavé skladby ako Hraj hudbička, Popolvár príde, Malý vrchár, Ožívajú či Šie šhaj Mesiačik. CD je v podobe prekrásne vyhotovenom digipacku. Zvuk je perfektný, pieseň neskutočné!

Albumu "Ožívajú" - ŽiariSlav a Bytosti:

1, Hraj hudbička
2, Staré dobré časy
3, Popolvár príde
4, Hľadá ducha
5, Záblesky
6, Každý deň si spievam
7, Tým sa to začína
8, Na vrchárskom chodníku
9, Keď braček Vetrík...
10, Čo má robiť hrdina?
11, Šiel šuhaj Mesiačik
12, Malý vrchár
13, Na Zemi
14, V akejkoľvek podobe
15, Na strane rána
16, Ožívajú

 

Žiarislav a Bytosti na tejto snímke dokázali z tradičných prírodných nástrojov, ako sú husle, viola, čelo, kontrabas, cimbal, bubny doby, fujary, píšťaly a tiež mužské a ženské viac-hlasy, vyrobiť neobvykle hutný a vyvážený zvuk. Samozrejme, s pomocou profesionálneho štúdiového spracovania. Vyše hodinu hrajúce CD udivuje svojimi chytľavými nápevmi a neošúchaným textovým prístupom. Väčšina piesní, ktoré skupina hrala už pred nahrávaním na koncertoch, sa vďaka príznačnej harmonickosti, textovej prieraznosti a strhujúcemu podaniu už pred nahratím šírila v živej podobe na internete a našla si svoje publikum. Napriek súvislému zvukovému pocitu sú piesne na CD Ožívajú ukážkou širšieho žánrového prístupu - od piesní s ľudovou melodikou (Hraj Hudbička, Každý deň si spievam, Staré časy dobré) cez "novotvorný folklór" (Na Zemi, Malý vrchár) "dynamický folk" (Popolvár, Čo má robiť hrdina?, Záblesky) novodrevný pop (V akejkoľvek podobe) až po baladické piesne (Mesiačik, Keď braček vetrík), strhujúce civilizačné výpovede (Tým sa to začína, Na strane rána) a zložitejšiu kompozíciu titulnej piesne Ožívajú. Otázky týkajúce sa (prírodného) prežitia na Zemi a väzby na bájoslovné obrazy možno vnímať nielen v textoch, ale aj v jedinečnom výtvarnom spracovaní obalu v podaní výtvarníka Igra Stromku.

Back