Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I.

Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I.

Pri posudzovaní všeobecných hygienických požiadaviek a zabezpečení kvalitných potravinárskych výrobkov musíme vychádzať z analýzy možn…

AutorMária Baranová
VydavateľUniverzita veterinárneho lekárstva v Košiciach
Rok vydania2012
Počet strán219
JazykSK Slovenský jazyk
EAN9788080772871
ISBN978-80-8077-287-1
ŽánerUčebnice, monografie, slovníky
11,00 €

Objednajte si tovar spolu nad 70,00 €
a poštovné máte zadarmo!

Viac o produkte

Pri posudzovaní všeobecných hygienických požiadaviek a zabezpečení kvalitných potravinárskych výrobkov musíme vychádzať z analýzy možných rizík, ktoré môžu vznikať od prvovýroby až po konzumáciu. Uvedené riziká je možné presne špecifikovať, kde alebo v ktorej fáze výroby a manipulácie je možné im zabrániť, ktoré z nich je možné účinnými opatreniami eliminovať. To si na druhej strane vyžaduje podrobné poznanie technológie výroby a spracovania, aby sme včas mohli vykonávať preventívne opatrenia.

Vysokoškolská učebnica Technológia a bezpečnostné systémy rastlinných komodít I sa zaoberá technológiou a bezpečnostnými systémami v jednotlivých procesoch konzervo-vania neudržných produktov rastlinnej výroby, vybraných druhov ovocia a zeleniny. Zahŕňa základné princípy konzervovania ovocia a zeleniny, fyzikálne konzervačné metódy - chladenie a mrazenie, pasterizáciu a sterilizáciu, zahusťovanie cukrom, sušenie, chemické konzervačné metódy, biologické konzervačné metódy a nové možnosti konzervovania nekonvenčnými procesmi s aplikáciou bezpečnostných systémov.

Back